Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη, 26 Μαΐου 2009

ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΟ ΠΥΕΛΙΚΟ ΑΛΓΟΣ

Ο σκοπός αυτού του blog είναι να ενημερώσει υπεύθυνα κάθε αναξιοπαθούντα ασθενή ο οποίος πάσχει από ΧΡΟΝΙA ΠΡΟΣΤΑΤΙΤΙΔΑ (CP: Chronic Prostatitis) και έχει συμπτώματα ΧΡΟΝΙΟΥ ΠΥΕΛΙΚΟΥ ΑΛΓΟΥΣ (CPPS: Chronic Pelvic Pain Syndrome).

Ήμουν ένας ασθενής ο οποίος ταλαιπωρήθηκε απίστευτα επισκεπτόμενος πάνω από 15 ουρολόγους αλλά και γιατρούς άλλων ειδικοτήτων εδώ στην Ελλάδα. Η ταλαιπωρία μου κράτησε τρία ολόκληρα χρόνια. Μέσα σ' αυτό το διάστημα δοκίμασα τα πάντα (όλα τα υπάρχοντα αντιβιοτικά, έλεγχο της διατροφής, ομοιοπαθητική, ρεφλεχολογία, κόψιμο του αλκοόλ-έντονων μπαχαρικών κλπ.). Τώρα αισθάνομαι ότι για πρώτη φορά έχω θέσει το πρόβλημα υπό έλεγχο.

Επισκεπτόμενος όλους αυτούς τους γιατρούς, έβλεπα ότι φανερά, συνειδητά ή ασυνείδητα, αμφισβητούσαν την εγκυρότητα των συμπτωμάτων μου (έντονος πόνος μέσα στη λεκάνη, συχνουρία, πόνους σε όλο το σώμα), με συνέπεια να επιτείνεται η ταλαιπωρία μου και η απόγνωσή μου ως προς τη λύση του προβλήματός μου. Ταυτόχρονα άρχισα σταδιακά και επώδυνα να διακρίνω πέραν της ανημπόριας τους να βοηθήσουν, την έλλειψη επαρκούς ενημέρωσής τους πάνω στο πρόβλημα και την έλλειψη στοιχειώδους επιστημονικής περιέργειας ώστε να καλυφθεί, τολμώ να πω, η ημιμάθειά τους.

Ο άνθρωπος που με βοήθησε το 2008 λέγεται Federico Guercini M.D. και είναι ουρολόγος-ανδρολόγος, καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Perugia, ενώ ασκεί την ιατρική στην Ρώμη.
Όμως το πρόβλημα παρέμενε. Έτσι το 2011 πρόσθεσα το παρακάτω κείμενο:

31-1-2011 Συμπληρώνω μια πολύ σημαντική εξέλιξη: Ο ουρολόγος Παύλος Γεωργιάδης που ασκεί την ιατρική στην Κώ και έρχεται τακτικά στην Αθήνα, σύμφωνα με όλες τις εως τώρα γνώμες, είναι ο μόνος ειδικός εν Ελλάδι πάνω στο θέμα της Χρόνιας Προστατίτιδας και ο μόνος που υπόσχεται πλήρη αποκατάσταση του προβλήματος. Έχει κάνει πολύχρονη και επίμοχθη μελέτη του προβλήματος και έχει αναπτύξει μια μέθοδο που είναι πρωτοποριακή όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα αλλά και τα παγκόσμια. Είναι βέβαιο ότι κατέχει την πολυπλοκότητα του προβλήματος εις βάθος ενώ ταυτόχρονα η μέθοδός του βασίζεται στην κοινή λογική. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα. Τα αποτελέσματά του να είναι πολύ καλύτερα από του Ιταλού Guercini. Το site του Π.Γεωργιάδη από το οποίο μπορεί κανείς να ενημερωθεί υπεύθυνα είναι το http://www.georgiadis-urology.com/.

Διαβάστε επίσης αναρτήσεις μέσα στο 2012 και 2013 με πλήθος ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΕΩΝ για τη ΜΕΘΟΔΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ. Εκεί θα δείτε τα κλινικά δεδομένα (διορθικοί υπέρηχοι πριν και μετά, ουρομετρίες πριν και μετά κ.α.) μαζί με αναλυτικά κείμενα των ασθενών όπως περιγράφουν οι ίδιοι - χωρίς καμμία λογοκρισία - την εμπειρία τους. Αυτή είναι και η ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ αυτού εδώ του μπλογκ στην καταπολέμηση της Χ.Π.

Τελειώνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι βεβαίως εγώ δεν είμαι γιατρός. Μόνο διότι υπέστην την αντιδεοντολογική συμπεριφορά πολλών γιατρών αλλά και διότι διαπίστωσα ότι στην Ελλάδα ένα πρόβλημα σαν κι αυτό που είναι σοβαρότατο αντιμετωπίζεται με ανήκουστη ελαφρότητα, αποφάσισα να δημιουργήσω αυτό τo blog για να συνεισφέρω στο να βοηθήσω άλλους ανθρώπους με το ίδιο πρόβλημα που σαν και μένα ψάχνουν απεγνωσμένα στο διαδίκτυο για κάποια σωτήρια λύση.

Ευχαριστώ.