Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2011

Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ: ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ...

Αγαπητοί φίλοι,


Με την ανάρτηση αυτή θα ήθελα από την πλευρά μου να κωδικοποιήσω την Μέθοδο Γεωργιάδη σύμφωνα με την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ μου εμπειρία:


1. Η θεραπεία ξεκινάει με ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ. Γίνεται πλήρης έλεγχος από το γιατρό με εξέταση του ιστορικού ενώ ακολουθεί δακτυλική εξέταση (το δαχτυλο του γιατρού είναι πολύ έμπειρο κ ευαίσθητο) και διορθικό υπερηχογράφημα του προστάτη. Το υπερηχογράφημα αυτό είναι πολύ σημαντικό διότι χαρτογραφούνται οι φλεγμονές εντός του προστάτη ενώ μετριέται το μέγεθος του προστάτη κι έτσι τόσο ο ασθενής όσο κ ο γιατρός έχουν σαφή εικόνα του προβλήματος. Μετά την εξέταση αυτή ο ασθενής καταλαβαίνει ότι αν δεν εξαλειφθούν οι φλεγμονές, αν δεν αδειάσουν από τα υγρά τους (κοινώς πύον) χωρίς να ξαναδημιουργηθούν οι φλεγμονές αυτές, το πρόβλημα θα συνεχίσει να υφίσταται.

2. Ξεκινάει η θεραπεία που αποτελείται από δύο πράγματα εξίσου σημαντικά: αφενός η χορήγηση αντιβίωσης από το στόμα κατάλληλης για τις παθήσεις του προστάτη (γίνεται συνδυασμός CIPROXIN ή TAVANIC ή  GLIMBAX με κάποια άλλα φάρμακα όπως το VIBRAMICYN ή το DALACIN κλπ) κ αφετέρου η εφαρμογή των πιεστικών μαλάξεων του προστάτη μέσω του ορθού από το γιατρό. Οι μαλάξεις αυτές που κάνει ο γιατρος είναι όντως στην αρχή επώδυνες διότι ‘πατάνε’ έναν ιστό - τον προστάτη - ο οποίος είναι πρησμένος. Σιγά-σιγά όμως μετά από έναν αριθμό μαλάξεων - γυρω στις 10 με 20 - κι όσο ο προστάτης ξεπρήζεται ο πόνος υποχωρεί αισθητά. Οι μαλάξεις γίνονται σε καθημερινή βάση και είναι καλό να γίνονται όσο πιο συνεχόμενα γίνεται ούτως ώστε να επιτυγχάνονται πιο γρήγορα αποτελέσματα. Δηλ. αν κάποιος μπορεί να κάνει π.χ. 20 μαλάξεις συνεχόμενες τότε θα δει πιο γρήγορη βελτίωση. Εγώ τις έκανα σπαστά όταν ο γιατρός ήταν Αθήνα με συνέπεια να εχω πιο αργή βελτίωση. Επίσης να διευκρινίσω ότι αν κάποιος κάνει π.χ. 6 συνεχόμενες ημερες μαλάξεις η αντιβίωση χορηγείται άλλες 3 ημέρες δηλ. σύνολο 9 ημέρες και μετά σταματά.


3. Η επιλογή των φαρμάκων αλλάζει καθώς οι θεραπείες εξελίσσονται. Γίνεται αλλος συνδυασμός φαρμάκων. Είναι σημαντικό να είναι κανείς προσεχτικός με κάποια φάρμακα διότι έχουν ισχυρές παρενέργειες. Εμένα π.χ. με πείραξε το DALACIN κ μου δημιούργησε σπαστική κολλίτιδα για αυτό και το διέκοψα κ ζήτησα από το γιατρό να μου το αντικαταστήσει με άλλα φαρμακα. Η κολλίτιδα αυτή κράτησε γυρω στον 1,5 μήνα κ με ταλαιπώρησε αρκετά. Άλλους όμως φάνηκε να μην τους πειραζει καθόλου το DALACIN. Η λύση που βρηκα εγώ ήταν τα προβιοτικά κ συγκεκριμένα ένα εξαιρετικο σκεύασμα που λέγεται LACTAFLORA. Συνιστώ σε όσους ξεκινήσουν θεραπείες με τον γιατρό ένα LACTAFLORA κάθε πρωί με το πρωινό για να μην έχουν προβλήματα σοβαρά με το έντερο.


4. Όσο οι θεραπεία προχωράει και οι πιεστικές μαλάξεις συνεχίζονται ο προστάτης, που ήταν σκληρός, μαλακώνει και αποκτά την ελαστική υφή του. Ταυτόχρονα οι φλεγμονές που έχουν γεμίσει με υγρό σιγά σιγά αδειάζουν από το υγρό κι έτσι η αντιβίωση γίνεται ενεργή και αντιμετωπίζει τα μικρόβια που ‘λιμνάζουν’ σε αυτές τις εστίες.


5. Μετά από 30 έως και 70 μαλάξεις – ανάλογα με το είδος των μικροβίων και την χρονίζουσα κατάσταση του προστάτη - ολοκληρώνεται η λεγόμενη ‘βασική θεραπεία’.  Αυτό πιστοποιείται όταν ο γιατρός πιέζει τον προστάτη κι αυτός έχοντας αποβάλλει τα υγρά των φλεγμονών δεν βγάζει πιά τίποτα ή βγάζει από την ουρήθρα διαφανές καθαρό υγρό. Έτσι μετά από συνεχόμενες τέτοιες ‘στεγνές’ ή ‘καθαρές’ μαλάξεις επιβεβαιώνεται ότι ο προστάτης δεν κρύβει κι άλλες εστίες μικροβίων και δεν παράγει εκ νέου φλεγμονές. Σε αυτή τη φάση ο προστάτης έχει μικρύνει αισθητά – κάτι που φαίνεται στο διορθικό υπερηχογράφημα – και οι φλεγμονές έχουν μειωθεί πάρα πολύ. Συγκεκριμένα στο δικό μου διορθικό φάνηκε ότι οι φλεγμονές μειώθηκαν στο 1/5!. Οι λίγες εναπομείνασες αυτές εστίες φλεγμονών δεν είναι πια ενεργές.


6. Είναι σημαντικό σε αυτή τη φάση να γίνει ένας μικροβιολογικός έλεγχος. Δύο είναι οι εξετάσεις: Προστατικού υγρού και σπέρματος. Συνήθως, όπως και στην περίπτωση μου, η σπέρματος δεν δειχνει τίποτα. Αυτη που είναι πιο αξιόπιστη είναι η προστατικού υγρού (οπότε αν δεν έχετε τα χρήματα μπορείτε να παραλείψετε την σπέρματος). Ο μικροβιολόγος πρέπει να είναι έμπειρος και να αφήσει την καλλιέργεια να εξελιχθεί τουλάχιστον 5 ημέρες (αποφυγετε αλυσίδες μικροβιολογικών κέντρων). Σε μένα βρέθηκε εντερόκοκκος που όπως και ο σταφυλόκοκκος είναι από τα πιο δύσκολα μικρόβια στην αντιμετώπισή τους.


7. Μετά το τέλος της ‘βασικής θεραπείας’ ο ασθενής μπαίνει στις λεγόμενες μηνιαίες μαλάξεις όπου βλέπει τον γιατρό 1 φορά το μήνα για τρείς ή τέσσερεις θεραπείες και μόνο (ταυτόχρονα με τη λήψη αντιβίωσης όπως αναφέρω παραπάνω). Η δουλειά στον προστάτη συνεχίζεται για να καθαρίσει εντελώς και να αποκτήσει περαιτέρω την αρχική ελαστική του υφή. Οι μηνιαίες μαλάξεις ακολουθούνται από τις 3μηνιαίες οι οποίες ακολουθούνται από τις 6μηνιαίες έως ότου γίνονται 1 φορά το χρόνο (εγώ δεν έχω φτάσει εκεί).


Πέραν του ότι η μέθοδος του γιατρού Γεωργιάδη είναι λογική και συμπαγής και έχει ήδη ωφελήσει πλήθος κόσμου, η ευγνωμοσύνη μου προς αυτόν στρέφεται στο γεγονός ότι βρέθηκε επιτέλους ένας γιατρός να με-μας αναλάβει. Εκεί που όλοι οι άλλοι ουρολόγοι μας έδιωχναν με μια συνταγή αντιβιοτικών στο χέρι, η οποία γνώριζαν ότι δεν θα είχε κανένα αποτέλεσμα, βρέθηκε επιτέλους ένας γιατρός να μας παρακολουθεί σε σταθερή βαση και να μας καθοδηγεί προς την τελική ίαση. Γιατρέ σ’ ευχαριστώ.