Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2012

ΛΙΓΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑ...

 Γενικά τον τελευταιο καιρο δεν γραφω και δεν μιλάω για το θέμα.. όμως τωρα θα πω δυο λόγια που μου έρχονται στο μυαλό αυθόρμητα:

1. Είναι γεγονός ότι η μέθοδος Γεωργιάδη έχει σαφώς βελτιώσει την κατάσταση ΟΛΩΝ όσων την ακολούθησαν.  Για όλους υπήρξε μείωση του όγκου του προστάτη, από λίγο έως πολύ. Για όλους υπήρξε βελτίωση των συμπτωμάτων, από λίγο έως πολύ. Για όλους υπήρξε βελτίωση της ουρομετρίας, από λίγο έως πολύ. Και για όλους υπήρξε εκκαθάριση των φλεγμονών εντός του προστάτη, από λίγο έως πολύ. Αυτά τα αποτελέσματα από μόνα τους είναι ήδη εντυπωσιακά. Δεν υπάρχει από όσο γνωρίζω άλλος γιατρός στην παγκόσμια ουρολογική κοινότητα που να μπορεί να παρουσιάσει τέτοια αποτελέσματα σε σχέση με τη Χρόνια Προστατίτιδα. Δεν υπάρχει πουθενά στο διαδικτυο αποδεικτική μελέτη κάποιας μεθόδου που να μπορεί να παρουσιάσει τα αποτελέσματα των 41 (μέχρι τώρα) τεκμηριώσεων της μεθόδου Γεωργιάδη.

2. Πολλοί από εμάς βρισκόμαστε σε αναμονή για τα τελικα αποτελέσματα των 2 ετων της θεραπείας. Το σκεπτικό μας είναι απλό: εφόσον όλοι έχουμε δει μια σημαντική και τεκμηριωμένη βελτίωση μέχρι τώρα γιατί αυτή η βελτίωση να μη συνεχιστεί μέχρι την τελική θεραπεία;;; δηλ. τη μεγιστοποίηση της συρρίκνωσης του προστάτη, την εξαφάνιση και των τελευταίων ενοχλημάτων, την περαιτέρω βελτίωση της ούρησης και την εξαφάνιση των όποιων μικροβίων στην μικροβιολογική εξέταση καλλιέργειας σπέρματος ή/και προστατικού υγρού μετά από μάλαξη. Γιατί;;  Διότι, θα λέγανε ορισμένοι, η χρόνια προστατίτιδα είναι μη μικροβιακή. Μπορεί, είναι μια από τις διενέξεις των ουρολόγων παγκοσμίως. Μα αν ήταν έτσι όμως πώς συνέβη η ήδη υπάρχουσα βελτίωση τόσων ασθενών που στηρίζεται στην υπόθεση ότι η Χ.Π. είναι μικροβιακή (και γι'αυτό πήραμε τις αντιβιώσεις);; Διότι, θα λέγανε κάποιοι άλλοι, πιστεύουμε ότι η μεθοδος Γεωργιάδη έφτασε στο maximum της απόδοσής της με έναν αριθμό μαλάξεων (π.χ. 30 ή 40 ή 50) και ότι περαιτέρω μαλάξεις βλάπτουν. Όμως μια τέτοια εικασία δεν στηρίζεται από το γεγονός ότι πολλοί από εμάς - αν όχι όλοι- με την παράταση των μαλάξεων, είδαν περαιτέρω βελτίωση, αν και με μικρότερους ρυθμούς, στην όλη εικόνα του προστάτη. Δεν υπάρχει, εξάλλου, ούτε ένα αποδεικτικό στοιχείο που να δείχνει ότι η συνέχιση των μαλάξεων Γεωργιάδη βλάπτει (δύο διορθικά που να δείχνουν ότι ο προστάτης μεγάλωσε με την παράταση των μαλάξεων ή δυο ουρομετρίες που να δείχνουν επιδείνωση της ούρησης με την παράταση των μαλάξεων).

3. Για πολλοστή φορά θέλω να επαναλάβω ότι το Stanford Protocol, η λεγόμενη μέθοδος Wise-Anderson ΔΕΝ αντιμετωπίζει τη Χρόνια Προστατίτιδα. Αυτό μου το είπε ο ίδιος ο κυριος Wise όταν του μίλησα στο τηλέφωνο το 2009. Δηλαδή το Stanford Protocol δεν ξεριζώνει τις φλεγμονές εντός του προστάτη. Γι' αυτό και οι δύο αυτοί σοβαροί επιστήμονες επικεντρώνονται στο Χρόνιο Πυελικό Αλγος (CPPS: Chronic Pelvic Pain Syndrome). To Stanford Protocol ειναι μια καθαρά αυτο-φυσιοθεραπευτική μέθοδος μαλάξεων σε κομβικά σημεία εντός της λεκάνης για την εξάλειψη του πονου εντός της λεκάνης. Σκέφτομαι, βεβαια, ότι κάλλιστα κάποιος μπορεί να εχει περασει πρωτα από τη μεθοδο Γεωργιαδη για μια βασική θεραπεια της Χ.Π. και κατοπιν να νομισει ότι μπορεί να συνεχίσει μονος του με τη μεθοδο Wise-Anderson η οποία προκαλεί ανακούφιση στα συμπτώματα. Όμως έτσι φοβάμαι οτι δεν ξεριζώνει τα όποια μικροβια έχουν απομείνει και θα αναγκαστεί να κάνει μαλάξεις στον εαυτό του εφ'ορου ζωής ενώ παράλληλα τα μικρόβια μέσα του θα συνεχιζουν το καταστροφικό έργο τους (ένα εκ των οποίων φαίνεται ότι είναι η υπερπλασία του προστάτη). Πάντως  κάποιος να ξεκινήσει τη θεραπεία της Χ.Π. κατ'ευθείαν με το Stanford Protocol δεν αποτελεί επιλογή διότι δεν αντιμετωπίζει τα όποια μικρόβια έχει. Το συμπέρασμα είναι, και πάλι, ότι η μέθοδος Γεωργιάδη αποτελεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ μεθοδο αντιμετωπισης της Χ.Π. σε σχεση τουλάχιστον με μια φυσιοθεραπευτική μεθοδο όπως ειναι το Stanford Protocol.

4. Για πολλοστή φορά, επίσης, θα ήθελα να επαναλάβω την πρόσκληση σε όποιον διαθέτει τεκμηρίωση - θετική ή ΑΡΝΗΤΙΚΗ - της μεθόδου Γεωργιάδη (διορθικό πριν-διορθικό μετά, ουρομετρία πριν-ουρομετρία μετά και συνοδευτικό κειμενάκι) να μου το στείλει και εγώ δεσμεύομαι να το δημοσιεύσω. Αν κάποιος έχει κάποια κριτική να κανει μπορεί να το κάνει σε αυτό εδώ το blog βάσει στοιχείων, βάσει αποδείξεων. Αν όμως όλο αυτό το διάστημα εμφανίζονται ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ μόνο πάμπολλες θετικές κριτικές και ΚΑΜΜΙΑ αρνητική κριτική αυτό τι μπορεί να σημαίνει;;

ευχαριστώ