Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή, 17 Μαρτίου 2013

53η ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡ. Γ. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 Φίλοι, η υπεροψία της νιότης δίνει στους περισσότερους την αυταπάτη του άφθαρτου. Νομίζουμε πως ποτέ δεν θα αρρωστήσουμε σοβαρά, πως την ενέργεια μας και τις ικανότητες μας θα τις διατηρήσουμε για πάντα. Η αλήθεια είναι πως η φύση μας έχει δώσει όχι μόνο τις ασθένειες αλλά και τα προειδοποιητικά σημάδια. Όταν φτάσουμε στο σημείο του ανυπόφορου πόνου συνήθως  η θεραπεία είναι πολύ πιο δύσκολη. Η χρόνια προστατίτιδα (ΧΠ) είναι μια ασθένεια που ταλαιπωρεί σημαντικό αριθμό αντρών, είναι μια ασθένεια ύπουλη που διαβρώνει τον προστάτη με μικρή προειδοποίηση μέχρι η βλάβη να δημιουργήσει σοβαρές παρενέργειες : συχνοουρία, αδύναμο σπέρμα, στυτική δυσλειτουργία, έντονος πόνος στην ούρηση.
 Και εγώ είχα λίγα  προειδοποιητικά σημάδια μέχρι που το καλοκαίρι του 2012 με 2 επώδυνες εμπειρίες ουρολοίμωξης προσγειώθηκα στην πραγματικότητα της ΧΠ. Δυστυχώς οι Ουρολόγοι δεν προσφέρουν πραγματική θεραπεία, η αντιβίωση που με τόση μεγάλη ευχαρίστηση συνταγογραφούν προσφέρει μόνο προσωρινή ανακούφιση. Ο προστάτης έχει γίνει σκληρός και τα μικρόβια συνεχίζουν το πάρτι μόλις η αντιβίωση σταματήσει. Έτσι παρέμεινα με αρκετές ενοχλήσεις, τσουξίματα και κάψιμο στον προστάτη και γύρω από τα γεννητικά μου όργανα. Μετά τον τερματισμό της αντιβίωσης είχα τον φόβο της ουρολοίμωξης που προκαλεί ανυπόφορο πόνο κατά την ούρηση, συχνοουρία και πυρετό.
 Στη διάρκεια αυτού του συνεχούς προβληματισμού και στεναχώριας, βρήκα τον μόνο γιατρό - ουρολόγο που προσφέρει πραγματική θεραπεία. Ο Δρ Γεωργιάδης αφού χαρτογραφήσει τον προστάτη με διορθικό υπέρηχο και διαγνώσει την ασθένεια και τις επιπλοκές της, με τον Γενικό υπερηχογραφικό έλεγχο και την ουροομετρία, ξεκινά συστηματική θεραπεία με συνδυασμό αντιβιοτικών και προστατικών συνθλίψεων - μαλάξεων. Οι μαλάξεις μαλακώνουν τον αδένα, υποβοηθούν την κυκλοφορία του αίματος και της αντιβίωσης και σπάνε τις εστίες μικροβίων οι οποίες έχουν μέχρι εκείνη την στιγμή οχυρωθεί σε ασφαλείς θύλακες. Αποφάσισα λοιπόν να ξεκινήσω στον Γεωργιάδη τη “βασική” θεραπεία με 40 επισκέψεις μέσα σε 2 μήνες. Είναι μια διαδικασία σχετικά επίπονη(ιδίως στην αρχή) και χρονοβόρα, όμως σήμερα έχω δει σημαντική διαφορά κυρίως όσον αφορά το “μηχανολογικό” κομμάτι. Έχω βελτιωμένη στύση και διπλάσια ποσότητα σπέρματος και γενικά αισθάνομαι για τον οργανισμό μου πως όλα έχουν αλλάξει προς το καλύτερο. Η λοίμωξη του προστάτη προκαλεί και αδικαιολόγητη κόπωση καί η θεραπεία του  ισοδυναμεί με την απαλλαγή από ένα βάρος που μεταφέρεις χρόνια, όμως αυτό είναι κάτι πού το καταλαβαίνεις μετά την θεραπεία δηλ. όταν απαλλάσσεσαι οριστικά από αυτό. Όσον αφορά τις ενοχλήσεις, αυτές περιορίστηκαν σημαντικά μετά την θεραπεία αλλά ακόμα δεν έφυγαν τελείως. Συνεχίζω την θεραπεία με μηνιαίο πρόγραμμα 5 προστατικών μαλάξεων, αφού έχει προηγηθεί καλλιέργεια προστατικού υγρού και αντιβιόγραμμα. Με αυτές τις στοχευμένες θεραπείες ελπίζω μέσα στο 2013 να απαλλαγώ από τα μικρόβια. Στο ιατρείο του Γεωργιάδη γνώρισα πολλούς οι οποίοι είχαν χάσει κάθε ελπίδα από την συνηθισμένη αντιμετώπιση των ουρολόγων οι οποίοι λίγο-πολύ τους έβγαζαν “τρελούς”. Ο Γεωργιάδης δεν υπόσχεται θαύματα, όμως δίνει σοβαρές ελπίδες ριζικής θεραπείας εκεί που οι υπόλοιποι γιατροί σηκώνουν τα χέρια και τελικά από ότι έχω δεί μέχρι σήμερα, τά θαύματα γίνονται πράξη με την θεραπεία του.
 Όλες οι περιπτώσεις δεν είναι ίδιες, όσο περισσότερα χρόνια υφέρπει η ασθένεια τόσο πιο δύσκολη είναι η αποκατάσταση. Ένας κατεστραμμένος προστάτης δεν μπορεί να γίνει όπως ένας καινούργιος, αλλά μπορεί να βελτιωθεί πολύ η ποιότητα ζωής. Αν  κάποιος είναι νέος και έχει ενοχλήσεις παρόμοιες με αυτές που περιέγραψα να μην αδιαφορήσει, καλό θα κάνει να το “ψάξει” έγκαιρα μην βρεθεί από τα 40 του χρόνια να κυκλοφορεί με Viagra και αντιβιοτικά στην τσέπη.-

Γιώργος